ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΦΛΕΣ

FullSizeRender 56

Δεν ξέρω αν υπάρχει γλύκισμα τόσο εύκολο και απλό όσο τα τρουφάκια! Η διαδικασία είναι πολύ γνωστή και οι παραλλαγές αρκετές. Σου περισσεύει κέικ ή σου ξέφυγε λίγο στο ψήσιμο και έχεις και λίγο γάλα στο ψυγείο; Τρουφάκια με τη μία!! Όταν το είχα πει αυτό παλαιότερα σε μια φίλη μου έμεινε να με κοιτάει λες και τη είπα το απίστευτο! «Μα δε γίνεται να είναι τόσο απλό;;;»

FullSizeRender 57

Σίγουρα η ζαχαροπλαστική δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, μιας και θέλει αρκετή προσοχή από το ζύγισμα μέχρι τη θερμοκρασία, αρκετά εργαλεία και τεχνικές αλλά δεν είναι πάντα έτσι! Ξέρεις πόσες φορές δεν άγγιζα συνταγή γιατί έλεγα «ποιος ξέρει τι μπελάς θα είναι αυτό το γλυκό» και στην ουσία ήταν παιχνιδάκι.  Ειδικά η «σπιτική ζαχαροπλαστική» , σε μεγάλο βαθμό, είναι έτσι προσαρμοσμένη από τις παλαιότερες νοικοκυρές που με δύο-τρία βήματα έχεις έτοιμο γλυκό.

FullSizeRender 55

Δες λοιπόν αν έχεις καθόλου γκοφρετάκια και μπισκότα και έλα να φτιάξουμε την δική μου παραλλαγή σε αυτά τα τόσο εύκολα και κλασικά τρουφάκια!

FullSizeRender 52

 



 

ΥΛΙΚΑ :

FullSizeRender 53

  • 200γρ βάφλες γεμιστές με σοκολάτα
  • 150γρ μπισκότα τύπου digestive με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας
  • 200γρ κουβερτούρα λιωμένη με 3κσ νερό
  • 35γρ (μισή μπάρα) παστέλι αμυγδάλου χοντροσπασμένο (προαιρετικά)
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • κονιάκ (όσο και αν θέλετε) , εγώ χρησιμοποίησα 50 ml
  • ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ κακάο για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στο μούλτι θρυμματίζω τις βάφλες και τα μπισκότα. Προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και ξαναχτυπάω. Θέλουμε το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτω λίγο κρέμα γάλακτος ακόμα.

FullSizeRender 59.jpg

Ρίχνω στο μείγμα και το τριμμένο παστέλι και ανακατεύω με ένα κουτάλι.

Με το χέρι, παίρνουμε μια κουταλιά μείγματος και πλάθουμε μπαλάκια. Για πιο εύκολο πλάσιμο, βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο κονιάκ ή νερό.

Στη συνέχει, σε ένα μπολ ή τάπερ βάζω αρκετό κοσκινισμένο κακάο, ρίχνω μέσα τα μπαλάκια, σε δόσεις, και κουνάω καλά, ώστε να ρολάρουν τα μπαλάκια και να πάει το κακάο παντού. Εναλλακτικά τα βουτάω σε λιωμένη κουβερτούρα(μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος) και τα αφήνω σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

FullSizeRender 57

Τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο. Αν έχει αρκετή ζέστη τα βάζω στο ψυγείο, πριν τα ρολλάρω στο κακάο, και όταν θέλω να τα σερβίρω τότε κάνω το βήμα με το κακάο!

FullSizeRender 54

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s